Bijeenkomst Introductie in formatief handelen

Nieuwe datum volgt

Formatief handelen zijn woorden die je wellicht al vaker voorbij hebt horen komen. Maar wat houdt dit precies in? Hoe kun je dit toepassen in je les? 

*Per inschrijving ontvangt u ook een gratis licentie voor de onlinecursus ‘formatief handelen en onderwijsontwerp (ter waarde van 99 euro)’.

*Geschikt voor leraren die willen starten met formatief handelen & schoolleiders die nadenken over het implementeren van formatief handelen in de school.

Over de bijeenkomst

Formatief handelen gaat over de impact van onderwijs op het leerproces van de leerling, in plaats van de vraag of de docent alle leerstof heeft onderwezen. Deze workshop geeft concrete handvatten waarmee je in de les aan de slag kunt met formatief handelen en het verbeteren van je onderwijsontwerp. 

Je krijgt inzicht in: 

  • Wat formatief handelen wel en niet is
  • Wat formatief handelen jou en je leerlingen oplevert 
  • Hoe formatief handelen in de les werkt 
  • Hoe je formatief handelen kunt toepassen in je les
  • Hoe formatief handelen je minder administratie en nakijkwerk op kan leveren

Flemming van de Graaf

Docent & trainer

Mijn  naam is Flemming van de Graaf. Ik ben gestart als leerling in 1 havo/vwo op het Hofstad Lyceum in Den Haag en inmiddels op deze school alweer 8 jaar werkzaam als docent maatschappijleer en maatschappijwetenschappen. Na mijn studie politicologie ben ik via de educatieve master voor de klas komen te staan. Vanuit mijn passie voor beter onderwijs ging ik me verdiepen in formatief handelen en vond daar de handvatten die ik nodig had om het beste uit mijn leerlingen te halen terwijl zij zich daarnaast ook erg fijn voelden bij de leermethode. Inmiddels heb ik een uitgebreid repertoire opgebouwd aan kennis en vaardigheden rondom dit onderwerp en geeft het mij enorm veel energie om dit met anderen te delen.

Sinds 2021 ben ik trainer en blog ik voor Toetsrevolutie. Daarnaast maak ik samen met René Kneyber en Valentina Devid de LLEARN-podcast waarin we zaken rondom het onderwijs bespreken.