Opleiding Schoolexpert Formatief handelen

Wil jij expert worden in formatief handelen, het aanspreekpunt in jouw school of onderwijsorganisatie worden op het gebied van formatief handelen en andere collega’s helpen en begeleiden in het implementeren van formatief handelen in hun lessen? Dan is onze opleiding tot school expert iets voor jou!

Ieder schooljaar starten nieuwe groepen

GROEP 2

Locatie: midden-Nederland

Van september 2023 tot juli 2025

Bijeenkomsten op maandagen

GROEP 3

Locatie: midden-Nederland

Van september 2023 tot juni 2025

Bijeenkomsten op vrijdagen

Schooloverstijgend

LEREN MET EN VAN ELKAAR
Iedere opleidingsgroep bestaat uit schoolexperts van verschillende, scholen, instellingen of locaties. Het voordeel daarvan is niet alleen dat je kunt leren van elkaars contexten, maar dat onderdeel zijn van een bovenschools netwerk ook het handelingsvermogen van een schoolexpert binnen de school vergroot.
 

Bij aanvang verwachten we dat je al veel theoretische en praktische bagage hebt. Bijvoorbeeld doordat je al een traject formatief handelen en onderwijsontwerp hebt doorlopen.


Gedurende twee jaar verdiep jij je nog verder in formatief handelen. Tijdens deze twee jaar geef je zelf training aan een groep collega’s. Je verdiept je onder onze begeleiding verder in het concept formatief handelen en in het implementatieproces in jullie school. Door je proactieve en open houding ben je in staat eventuele struikelblokken snel op te sporen en uit de weg te ruimen. Boven­dien verdiep je je in evidence­-informed theorieën rondom formatief handelen.

Houd er rekening mee dat je 4 tot 8 uur in de week bezig bent met dit programma. Een keer in de maand krijg je training van experts vanuit Toetsrevolutie, dit zal afwisselend een halve en een hele dag in beslag nemen. In de andere weken organiseer je zelf bijeenkomsten met jouw collega’s, laat je je collega’s in twee­- of drietallen samenkomen en besteed je tijd aan zelfstudie.

Programma groep 1

JAAR 1

Voor iedere groep proberen we een zo sterk mogelijk programma samen te stellen. Een programma bestaat altijd uit twee jaar.

Voor het eerste jaar voor groep 1 (startend in september 2022) hebben we inhoudelijke bijdragen van de volgende experts geprogrammeerd. Voor groep 2 en 3 kan dit anders zijn.

Dominique Sluijsmans

is lector Curriculumontwikkeling en auteur van diverse boeken over formatief handelen en toetsing.

Tom Sherrington

is een ervaren trainer & adviseur in Engeland, auteur van diverse populaire boeken zoals Doorloopjes, en beheert een succesvolle blog op teacherhead.com

72192_Valentina_Devid_update

Valentina Devid

is docent maatschappijwetenschappen, auteur van het boek formatief handelen: van instrument naar ontwerp, trainer, adviseur en bestuurder bij Toetsrevolutie, en maker van de LLEARN-podcast.

Stijn-Vanhoof

Stijn Vanhoof

is docentopleider en onderzoeker bij hogeschool Karel de Grote, en auteur van het succesvolle boek Feedback in de klas.

rene-kneyber-5497-min

René Kneyber

is trainer, adviseur en bestuurder bij Toetsrevolutie, auteur van diverse boeken over onderwijs, kroonlid van de Onderwijsraad en maker van de LLEARN-podcast.